Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vládo, padni!

Co vše si ještě od vlády necháme líbit? Vláda nám od příštího roku zvýší DPH u potravin na 20%, přesně jak jsem se již dříve obával. Vzhledem k tomu, že je ale ticho po pěšině, mám pocit, že jsem jediný člověk, který to vůbec zaregistroval. Ve Španělsku stanují mladí na náměstí, ve Francii hoří auta, Řecko bojuje, jinde stávkují. Jen u nás v českém rybníčku je stále smrádek a klid...

Ministr financí Kalousek s předsedou vlády Nečasem nám s hrdostí oznámili, že zvýšení DPH u potravin na 20% je již nevyhnutelné, protože stát je prostě v průšvihu.

 

V příkrém rozporu s tím byl ve stejný den otištěn výrok Mirka Topolánka, že korupce je tady tak děsivá, že by museli půlku národa zavřít. To už je na pováženou, když toto říká sám bývalý vládní hybatel a člen ODS, a miliardy, o nichž mluví, si většina z nás nedokáže ani představit.

 

V příkrém rozporu s tím průšvihem, v němž se státní kasa nachází, jsou pak také zprávy posledních dní.

 

Dnešní zpráva: Česká spořitelna zvýšila zisk o 13% na 13,64 miliardy korun.

 

Včerejší zpráva: Exekutoři mají nebývalé žně, vydělávají miliardy.

 

Předvčerejší zpráva: Do daňových rájů už odešlo téměř 12.000 "českých" firem.

 

Předpředvčerejší zpráva: .... (doplňte si sami).

 

Je zajímavé, že stát nemá peníze a chce je získat tak, že neustále zvyšuje DPH u základních potřeb, jako jsou potřeba jíst a bydlet. DPH u potravin a bydlení bývalo 5%, poté 9%, 10%, nyní 14% a bude 20%. Tomu, že bude "sjednoceno na 17%" s vyšší sazbou DPH věřili opravdu jen naivkové, toto jsem přesně tušil, že DPH zvýší až na 20%, protože těmto pánům už od pohledu nevěřím.

 

Na jiných nákladech běžná rodina může těžko něco ušetřit - dovolená jednou ročně do Chorvatska není takový luxus (Švýcaři jezdí na dovolenou několikrát a po celém světě). Ušetřit se dá jistě pár korun na oblečení, vstupném do kin apod., lidé se vracejí k samopěstování na zahrádkách atd. To, co už z civilizovaného světa zmizelo, protože civilizovaný svět má také civilizovanou výši DPH. Například Německo má už zhruba 30let nezměněnou sazbu DPH ve výši 7%, Nizozemí 6%, Rakousko 10%. Británie má většinu potravin se sazbou DPH 0%!

 

Před časem jsem obesílal kolegy z potravinářské branže, abychom zorganizovali společný protest proti zvýšení DPH na 14%. Nikoho to moc nepálilo, ani běžní občané se k tomu většinou nijak nepostavili, a tak máme DPH 14% a platíme víc. Teď se mluví o zvýšení DPH na 20% a opět je ticho po pěšině. Kolik jsme ochotní platit? Budeme tolerovat, až se DPH opět zvýší třeba na 25%? A z čeho to budeme platit? DPH ve výši 20% je naprostý extrém a nikde v Evropě není obvyklé. Proč se nebouří odbory? Proč se nebouří ČSSD a jiná opozice?

 

Je nejvyšší čas zareagovat a ukázat vládě, že DPH ve výši 20% si nenecháme líbit. Prostředky jsou, jen mizí z této zoufalé republiky obrovským tempem pryč. Exekutoři si většinu ukořistěných peněz nechají díky extrémním výdajovým paušálům, koupí si za ně hezké terénní BMW a drahé dovolené - na to se lůza může maximálně dívat ve filmech. Česká spořitelna vyplatí mateřské prodělečné Erste bank miliardové dividendy a také bude mít splněno. Firmy, které se označují za "české", přesouvají svá sídla do daňových rájů, takže jejich peníze tady stále více chybí. Za úroveň korupce a klientelismu, kterou máme na úrovni rozvojové Afriky, nás kritizuje kdekdo od Transparency International až po EU, ale kauzy, které se vyšetřují, vyzní do ztracena. Nikdo neodstupuje, nikdo nejde bručet, nikdo není popotahován po soudech. Řecko hadr.

 

Těmito několika kanály utíkají z republiky miliardy. A další by se našly.

 

A vládě chybí miliardy v rozpočtu, a tak zdraží chleba.

 

Zbláznil jsem se já, nebo vláda? Není s tím už konečně čas něco udělat? Levičáci, pravičáci, spojme síly - toto přeci není levicová vláda, ani pravicová vláda. To je vláda ignorantů, kterým nejde o to, aby se občané měli lépe a aby se republika zlepšila. Ti jen navazují na tradici korupce a odklonů peněz. Co kdybychom je tedy také ODKLONILI??

 

 

Autor: Rostislav Siksta | středa 29.2.2012 10:18 | karma článku: 39,14 | přečteno: 2123x
  • Další články autora

Rostislav Siksta

Konec naší papírové civilizace

Blíží se konec naší Evropy tak, jak ji známe. A nezničí ji hordy islámských nájezdníků, ale zničí ji bezpáteřní, šedí, apolitičtí, asertivní, bezpohlavní úředníci, kteří tento marast způsobili a dále v klidu působí.

27.4.2016 v 13:05 | Karma: 42,58 | Přečteno: 4619x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Tak kolik se chceme zadlužit, pane ministře?

Vyděláváte 15tisíc korun měsíčně, ale utrácíte 16,5tisíc a to v situaci, kdy už máte dluhy za 250tisíc a nevidíte ani možnost zlepšení příjmů, ani splacení dluhů? Možná Vy ne (a buďte rádi), ale stát přesně takto hospodaří.

22.9.2014 v 13:54 | Karma: 29,06 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Za zabíjení Palestinců a Židů může OSN

Ano, je to drsné se takto vyjádřit, ale v podstatě je to tak. Podívejme se na konflikt na území Palestiny z hlediska faktů, ne emocí.

29.7.2014 v 13:16 | Karma: 11,66 | Přečteno: 857x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

ČNB z nás udělala ještě chudší příbuzné

Bezmocnost - to je to slovo, kvůli kterému mnou cloumá vztek na mocné, kteří jedním rozhodnutím změní životy tolika lidí v tomto státě. Rozhodnutím, které je přitom diskutabilní a jen těžko vysvětlitelné. Jak může instituce, která úspěšně akumuluje ztráty v řadu desítek miliard, určovat proboha situaci nás všech??

8.11.2013 v 9:26 | Karma: 31,46 | Přečteno: 1443x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

Je nutné zvýšit daně!

"Bez výraznějšího zvýšení daní není možné snížit deficit rozpočtu" - předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. A právě proto ČSSD volit zásadně nebudu, byť mi to je platné asi jako mrtvému kabát, protože s největší pravděpodobností vyhrají volby a ovládnou tak celou republiku, jakoby nestačilo, že už teď mají na většině míst města a kraje pod svým vedením.

18.10.2013 v 9:58 | Karma: 25,51 | Přečteno: 802x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik