Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diktatura menšiny: 101 vládních dalmatinů prosadí svou!

Za každou cenu si prosadíme svoje. I kdybychom byli sami proti všem. To říká vláda, která, prostřednictvím křehké většiny 101 poslušných dalmatinů, kteří ji drží ve Sněmovně, si prosazuje zákony, se kterými většina obyvatel této země nesouhlasí. To není demokracie, to je diktatura menšiny.

Ano, diktatura menšiny. Demokracie by měla být vládou většiny. Jenže vláda a provládní poslanci už dávno nemají většinu. Ve Sněmovně bohužel těsně ano - stačí jim hlasy 101 poslušných dalmatinů, kteří její zhovadilé zákony poslušně prosadí. Přesto, že téměř shodná polovina Sněmovny s nimi nesouhlasí a nesouhlasí s nimi ani Senát, ani prezident republiky

 

Ústava této republiky je koncipována tak, aby zaručila demokracii. Zákony, které projdou Sněmovnou, mohou narazit v Senátu nebo u prezidenta. Zde má přijít pro poslance zamyšlení: aha - v Senátu s nimi nesouhlasí a nesouhlasí s nimi ani prezident, tak pojďme, přepíšeme je, aby byly celospolečensky přijatelné a Senát i prezident je schválili a demokraticky jsme se domluvili na konsensu.

 

Jenže přesně to vládnoucí koalice ODS, TOP09 a "Lidem nas.at" neudělá. Proč, to už málokdo v ČR tuší. Vypadá to, jako kdyby celá vládnoucí koalice měla objednaný last-minute do Bohnic a ve zbylé křeči před odjezdem musela stihnout co nejvíce bullshitů, které po nich další budou opět rušit.

 

Vláda nám dnes a denně potvrzuje, že pro ně demokracie je jen způsobem uchopení moci. Vrátil nám to Senát? Vrátil nám to prezident? Se.me na ně, vždyť je přehlasujeme, o co jde.

 

Ukazuje se, že pro demokracii je největší hrozba demokracie samotná. Demokraticky se dostali k moci nacisté, demokraticky se dostali k moci komunisté. Demokraticky se dostali k moci i tito pánové, kteří nám dnes vládnou, a kterým demokratická ústava dovoluje se na Senát, prezidenta, názory odborníků i názory obyčejných lidí prostě vykašlat. Nám je bohužel nedovoluje je demokraticky odvolat.

 

Co my jim přeci máme co říkat. Jsme pro ně jen dotěrný hmyz, který obtěžuje při žranici, při které rozdávají majetky svým kamarádíčkům z partají, kamarádíčkům z kostela a kamarádíčkům z bankovních a finančních institucí, které ze všech daňových změn, které jdou proti občanům ČR, těží a budou těžit nejvíce. Je možné, že si všichni ministři a poslanci koupili akcie bank? Jinak si to vysvětlit nedovedu. Nebo jsou opravdu tak blbí či navedení? 

 

Psal jsem pánovi Kalouskovi, psal jsem i pánovi Nečasovi. Jako obyčejný občan i jako podnikatel. Vždy bez odpovědi. Naše připomínky znát nechtějí. Prostě vládnou, i proti nám všem. Ústava jim to dovoluje. Nepotřebují vymyslet to nejlepší pro tuto společnost, která je živí. Prostě trhají, dokud to jde. Po konci světa nebo kolapsu systému už žrát co nebude.

 

Toto je asi první vláda, která vládne proti svým vlastním lidem. Ač se politicky počítám spíše mírně napravo, musím uznat, že Paroubkovo levicové vládnutí bylo jen slabým odvárkem proti tomu, co zde předvádí tato tzv. pravice.

 

Vládních 101 poslaneckých dalmatinů je menšinou v porovnání s opozicí, členy Senátu i hlasy prezidenta. Je naprostou menšinou v porovnání s hlasy odborníků, ekonomů a ještě titěrnější menšinou v porovnání s hlasy občanů, z nichž v některých průzkumech až 90% občanů nesouhlasí s tzv. "úspornými" zákony či "reformními zákony", které se v časech, kdy nám normálním lidem je těžko, budou rozdávat miliardy - na dluh, který budeme další a další dlouhé roky splácet.

 

Naskýtá se tedy otázka, když vládnou ne proto, aby udělali něco lepšího pro tuto zemi, ale aby silou prostě probili obklíčení většiny a zvítězili za každou cenu, zda Senát i prezidentský úřad nezrušit. Senátoři jsou v tomto politickém rozpoložení naprosto k ničemu, protože je poslanci vždy přehlasují. Prezident je také k ničemu, protože ho taky přehlasují. Pokud zrušíme Senát, ušetříme, a pokud zrušíme i prezidenta, zrušme k němu i sci-fi fantasmagorickou kancelář jeho poradců v čele s pošukem Hájkem, který není z opice, a zlepšíme si tím i obraz ve světě.

 

Je zajímavé, jak vláda neustále protěžuje banky a peněžní instituce (penzijní fondy bankovních ústavů). Člověk si říká, že buď musí být tak blbí, nebo navedení. Nebo oboje. Jak jinak by mohli neustále protěžovat banky, které mají schválení tady bez větší práce sbírat od lidí miliardy čistých zisků, protěžovat různé sKarty, openKarty a jiné podobné blbosti a propagovat tzv. důchodovou reformu, kdy si mají lidé spořit do fondů, kde jejich vklady nejsou a nebudou pojištěny a celé to vypadá jako další dobrá "malá domů" pro banky, které za penzijními fondy většinou stojí, a jako nezřízený tunel, který se jednoho krásného dne v budoucnu prostě zavalí a všichni přijdou o všechno - a ve světle finančních a dluhových krizí a zkušeností z Maďarska, Řecka či Slovenska je více než na místě se bát.

 

Co ale čekat v zemi, kde ministra financí dělá chemik, kde ministryni obrany dělá nevojačka, ministra zemědělství nedělá zemědělec, ministra dopravy nedělá dopravák atd. Je to jako kdyby si někdo do své firmy vzal na místo ochranky drobnou studentku, na místo řidiče slepce, na místo účetní uklízečku nebo na místo technologa absolventa gymnázia bez praxe. Přesně tak je ale vedena tato republika, názorům ekonomů se nepřikládá váha a vláda a její psíčci prosadí těsnou většinou v Parlamentu své zákony prostě silou. Proti vůli většiny Senátu, proti vůli prezidenta, odborníků i občanů.

 

Je tedy čas zrušit Senát i zrušit prezidentský úřad. Nebo čas změnit ústavu a vyhnat poslance a vládu z jejich teplých lavic do ulic. Ať si jdou vyzkoušet, jaký bordel přinese to, že ještě teď firmy nemohou do svých systémů aplikovat DPH, protože nikdo ještě teď neví, jaké od ledna bude. Ať si jdou vyzkoušet, jak se žije s normálním platem v rodině se dvěma dětmi, která za potraviny i plínky bude platit 17,5% nebo 21% DPH a jak si mají členové rodin ještě odkládat ideálně 2000 měsíčně/osoba na důchod do fondů, v nichž inflace bude vyšší než zisky a vklady nebudou pojištěny. 

 

Ale co se rozčiluju. Třeba to dělají jen tak ze zábavy, prostě se potřebují nějak zabavit, než bude v pátek ten konec světa.

Autor: Rostislav Siksta | čtvrtek 20.12.2012 5:15 | karma článku: 33,56 | přečteno: 1237x
  • Další články autora

Rostislav Siksta

Konec naší papírové civilizace

Blíží se konec naší Evropy tak, jak ji známe. A nezničí ji hordy islámských nájezdníků, ale zničí ji bezpáteřní, šedí, apolitičtí, asertivní, bezpohlavní úředníci, kteří tento marast způsobili a dále v klidu působí.

27.4.2016 v 13:05 | Karma: 42,58 | Přečteno: 4619x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Tak kolik se chceme zadlužit, pane ministře?

Vyděláváte 15tisíc korun měsíčně, ale utrácíte 16,5tisíc a to v situaci, kdy už máte dluhy za 250tisíc a nevidíte ani možnost zlepšení příjmů, ani splacení dluhů? Možná Vy ne (a buďte rádi), ale stát přesně takto hospodaří.

22.9.2014 v 13:54 | Karma: 29,06 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Za zabíjení Palestinců a Židů může OSN

Ano, je to drsné se takto vyjádřit, ale v podstatě je to tak. Podívejme se na konflikt na území Palestiny z hlediska faktů, ne emocí.

29.7.2014 v 13:16 | Karma: 11,66 | Přečteno: 857x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

ČNB z nás udělala ještě chudší příbuzné

Bezmocnost - to je to slovo, kvůli kterému mnou cloumá vztek na mocné, kteří jedním rozhodnutím změní životy tolika lidí v tomto státě. Rozhodnutím, které je přitom diskutabilní a jen těžko vysvětlitelné. Jak může instituce, která úspěšně akumuluje ztráty v řadu desítek miliard, určovat proboha situaci nás všech??

8.11.2013 v 9:26 | Karma: 31,46 | Přečteno: 1443x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

Je nutné zvýšit daně!

"Bez výraznějšího zvýšení daní není možné snížit deficit rozpočtu" - předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. A právě proto ČSSD volit zásadně nebudu, byť mi to je platné asi jako mrtvému kabát, protože s největší pravděpodobností vyhrají volby a ovládnou tak celou republiku, jakoby nestačilo, že už teď mají na většině míst města a kraje pod svým vedením.

18.10.2013 v 9:58 | Karma: 25,51 | Přečteno: 802x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik