Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konec naší papírové civilizace

Blíží se konec naší Evropy tak, jak ji známe. A nezničí ji hordy islámských nájezdníků, ale zničí ji bezpáteřní, šedí, apolitičtí, asertivní, bezpohlavní úředníci, kteří tento marast způsobili a dále v klidu působí.

Bylo parné léto, v centru Prahy přes 30 stupňů, prodavačky se těšily, až půjdou z práce a budou se moci aspoň doma osvěžit ve sprše nebo zalézt někam s kamarády do chladného suterénního klubu na drink. Bylo to jedno úředníkovi České obchodní inspekce, který se v potu tváře a celého těla jal kontrolovat měrné jednotky, ceny, označování zboží atd. atp. Přišel v 10 dopoledne a bylo 15h odpoledne a stále kontroloval. Když už se ho nedokázaly zbavit prodavačky, které naznačovaly, že pán se strašně potí a je to nesnesitelné, zavolaly na pomoc mne.

"A kontrolujete také Vietnamce?" napadlo mne zeptat se, protože mi délka kontroly přišla opravdu přehnaná. To jsem ještě netušil, že ještě bude muset udělat zápis, zapojit si notebook k vlastní tiskárně, procedura na další téměř hodinu.

"Moc k nim nechodíme, protože oni nám nerozumí, člověk se s nima moc nedohodne," odpověděl mi bez zardění taťkovitý úředník, který prostě jen chtěl svědomitě vykonat svoji práci.

Přesně o tom to je. Celá tato socialistická republika, celá tato socialistická Evropa, která RVHP strčí hravě do kapsy.

Úředníci jsou totiž tvrdí jen na ty, kteří jim rozumí, kteří jsou svědomití a poctiví. Na ty, kteří platí daně, kteří tady vytvářejí hodnoty.

Spousta lidí, které znám, se klepe na to, jestli se jim podaří dostat teplé místečko ve státním - na městském úřadě nejlépe. Proč by se pouštěli mladí lidé bez prostředků do nejistého a rizikového podnikání, do vytváření hodnot, když se mohou nechat zaměstnat někde na úřadě, peníze budou mít zaručeny, s novým služebním zákonem budou téměř nevyhoditelní a přestože se efektivita úřadů trochu zlepšila, celkově se jedná stále o velký marast, výkonnostně naprosto neodpovídající vložené hodnotě. Mám pár známých úředníků a dám vám jednoduchou otázku: když přijdu odpoledne k mailové schránce, kdo myslíte, že posílá většinu těch rádoby vtipných videí, odkazů na youtube, prezentací s hezkými obrázky pro potěchu duše, kréd, vtípků... V naprosté většině tito úředníčci. Člověk vytvářející hodnoty na to totiž většinou nemá vůbec čas.

A pozor, po novu ztratíte možnost úřednickou apoliticko-politickou třídu vůbec kritizovat! Projde-li návrh ministra spravedlnosti, tak bude konec jakékoliv kritiky a "nenávisti" vůči úředníkům, homosexuálům, skautům, řidičům kamionů, komukoliv. Jsem přesvědčen, že i kdyby ten zákon nebyl motivován konkrétně - domnívám se, že především, aby lůza nemohla kritizovat vrchnost a vrchnostenské úředníky - tak, že minimálně je ten zákon nesmyslným pokusem o další politickou korektnost. Dnes už nemůžete ženě říci, že jí to sluší, nemůžete říci vtip o tom, jak trampové nebo Cikáni kradou slepice, nemůžete nikoho kritizovat.

Budoucnost Evropy má být plně v rukou vrchnostenských úředníků, kteří budou zcela poplatní dané vrchnosti (tedy bude-li vládnout kdokoliv, úředník bude prostě plnit příkazy), tito budou vymáhat a kontrolovat plnění daňových povinností nejen neustálým přitvrzováním podmínek vůči malým podnikům a podnikatelům, ale dále tyto přitvrzovat. Lůze je pak dovoleno jen pracovat od-do v podnicích zahraničního nadnárodního kapitálu, které jsou stále podporovány různými investičními pobídkami v řádech až miliard korun a daňovými úlevami, nakupovat v obřích hitlermarketech a vyčerpat si dovolenou odebráním se s rodinou do schválené bezpečné apolitické asertivní destinace. Tedy do Chorvatska.

A pozor - další a další nové zákony a vyhlášky se na nás právě valí! Jak z pera české politické vrchnosti, tak z Bruselu. Evropská unie byla přitom krásná myšlenka: volný pohyb zboží, služeb, kapitálu, osob, prostě svoboda. Co z ní udělali úředníci a politici, tedy tato politická-úřednická třída, kterou možná naposledy nyní kritizuji, než mne příště odsoudí za hanobení třídy na veřejné práce? Tito z ní udělali socialistický ráj. Rovnost pro každého, zdroje jsou, dluhy se neplatí, zisky jsou nemravné atd. atp. V Německu se socialističtí pracující v Lufthanse, kteří tam otročí za směšnou almužnu - považte, piloti Lufthansy otročí za směšných 15.000 eur měsíčně! - mohou téměř ustávkovat, dokud svého zlého zaměstnavatele nenechají padnout na hubu a nepřihlásí se do státní sféry nebo úřady práce. Ve Francii už je zregulováno téměř vše, ve Skandinávii, ale i Německu, se vůbec neobávají toho, že by na příliv uprchlíků a náklady na sociální začleňování uprchlíků neměli. Prostě zdroje jsou, kdyžtak je ECB natiskne nebo se něco zdaní kapitalistům. Hlavní je, abychom lůze a drobných podnikatelům přinášeli co nejvíce vyhlášek, nařízení, zákonů a předpisů, aby všichni věděli, co mají dělat. Ordnung muss sein!

Z úřednicko-politické třídy se stala absolutní hydra, která dnes zabíjí čas jen vymýšlením dalších a dalších předpisů, vyhlášek, nařízení a zákonů. Teroristi někoho zastřelí? Tak zakážeme zbraně! Hostinský na rohu nepřiznává daně? Tak zavedeme evidenci všem! Na všechno vymyslíme papír. Hlavně aby ten papír byl certifikovaný FSC a bez emisí CO2, protože i na to jsme už papír vymysleli!

Lidi vymysleli Boha, Bůh pak vymyslel 10 jednoduchých pravidel! Stačilo by se vrátit ke kořenům a na vše ostatní používat zdravý rozum. Nepotřebujeme být zavaleni zákony, které se každý rok mění - jen pro příklad, například zákon o DPH se mění rok co rok a samotné DPH se za posledních 8 let změnilo 6x! 6x! Proč v Německu je sazba DPH už 30 let! stále stejná?! Bohužel i v Německu podléhají schvalování eurosocialistických pravidel, a tak po celé Evropě již platí vyhlášky na zakřivení banánů, na povolené množství emisí, které si stejně automobilky falšují, atd. atp. 

Jenže teroristé se nějakému zákonu o zákazu držení zbraní jen vysmějí, naopak my budeme bezbranní. Stejně tak se daňovým zákonům vysmějí ti, co zakládají karuselové podvody nebo nemluví česky a tak proto k nim kontroly raději nechodí. 

Zákony, předpisy, vyhlášky... totiž jsou kontrolovány jen u těch, kteří jsou poctiví a mohou být zkontrolováni. Na ty nezkontrolovatelné nebo obtížně kontrolovatelné jsou úředníci krátcí, a tak si čísla doplňují na těch poctivých. 

A přesně na to Evropa dojede. Protože se jen tady plácáme papíry po hlavách a každý každého tyranizuje díky nějaké vyhlášce, zákonu, zákazu. V tom jsme skvělí - umíme tvrdě vyjádřit naše postoje v rezolucích, umíme tvrdě odsoudit násilí, přimalovat si francouzské vlaječky, umíme vytvořit lejstro č. 1.528.628 stejně jako lejstro č. 1.528.629. 

Co nám nejde je, abychom žili reálné životy. Aby se chlapi nebáli říci, co chtějí a nechtějí, místo chození na úřad psát nějaké papíry. Aby se ženy nebály stát vedle svých mužů a říci: A DOST. Stali se z nás šediví, nudní, asertivní, bezpohlavní jedinci, kteří jen opatrně manévrují své životy mezi stohy nařízení a vyhlášek.

A přesně na to Evropa dojede, až bude zle. Protože my nepotřebujeme bojovat proti uprchlíkům, my jim musíme říci, jaká jsou tady pravidla. Místo vymýšlení papírů na domácí, pojďme udělat pár jednoduchých zákonů, kterým se přizpůsobí všichni. Nemusíme mít stohy paragrafů trestního práva - stačil by jediný: kdo jinému úmyslně ublíží, je vinen...

Úřednická vrchnost je tvrdá na papíře, vůči těm, nad kterými získala moc. Vláda práva je tvrdší než tomu bylo za reálného socialismu. Evropská unie se zpronevěřila svým ideám a ze svobodomyslné dámy se stala upjatá, rigorózní panička, která všechny šikanuje. Je však zajímavě tolerantní vůči těm, na které nemá metr. A ten metr dělají úředníci. Mám obavu, zda z tohoto stavu je únik zpět.

Rozloučím se s mottem:

"1984 jsem psal jako varování, nikoliv jako návod. George Orwell."

Máte pocit, že je ještě ze stohů lejster a papírů možnosti návratu, nebo pro samé papírování a dokumentování již nejsme schopni reálně žít a chránit naše životy, naši kulturu, naše hodnoty? Nebo se našimi hodnotami stalo to, že se schováme za papír a bez papíru neudělá nic nikdo z nás, ani žádný starosta, politik... ? Budeme bojovat proti teroristům tím, že jim ukážeme lejstro, kde jim to zakazujeme? A budeme tak dlouho šlapat po těch, co vytvářejí hodnoty, že nakonec skončíme ve stejné hysterické vlně jako ti, co k nám utíkají? 

Ostrůvků svobody ubývá. Socialismus se pomalu vkrádá i do volnomyšlenkářských USA, v Evropě je možná tak posledním ostrůvkem jakési takési svobody Švýcarsko a jinak nás úřednický socialismus už, mám obavu, docela komplet pohltil. Mraky papírů nám budou k ničemu, až budeme řešit opravdovou uprchlickou krizi (ne jen strašení uprchlíky), budou nám k ničemu, až budeme bojovat s vražedným suchem či záplavami. Při blackoutu nám EET bude tak k tomu, že si budeme moci ruličkami registračních tiskáren vytírat tak víte co.

Je na čase tvrdě se vymezit proti úřednické moci, ať již z Prahy nebo Bruselu. A začít rušit zákony. Jako první volit strany, které nechtějí úřednickou moc posilovat, ale naopak ji rušit. Je to těžké někoho takového vybrat, ale máme poslední možnosti ještě přijít k rozumu, protože až se někdo naštve jako Breivik, nebo se namíchnou chlapi v hospodě a vezmou dobře ukryté zbraně do rukou, bude zle - pro nás pro všechny. Řešením je jedině vrátit se k tradičním konzervativním hodnotám a začít rušit papíry, kterými můžeme všechny úřady stokrát vytapetovat.

Autor: Rostislav Siksta | středa 27.4.2016 13:05 | karma článku: 42,58 | přečteno: 4619x
  • Další články autora

Rostislav Siksta

Tak kolik se chceme zadlužit, pane ministře?

Vyděláváte 15tisíc korun měsíčně, ale utrácíte 16,5tisíc a to v situaci, kdy už máte dluhy za 250tisíc a nevidíte ani možnost zlepšení příjmů, ani splacení dluhů? Možná Vy ne (a buďte rádi), ale stát přesně takto hospodaří.

22.9.2014 v 13:54 | Karma: 29,06 | Přečteno: 1183x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

Za zabíjení Palestinců a Židů může OSN

Ano, je to drsné se takto vyjádřit, ale v podstatě je to tak. Podívejme se na konflikt na území Palestiny z hlediska faktů, ne emocí.

29.7.2014 v 13:16 | Karma: 11,66 | Přečteno: 857x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

ČNB z nás udělala ještě chudší příbuzné

Bezmocnost - to je to slovo, kvůli kterému mnou cloumá vztek na mocné, kteří jedním rozhodnutím změní životy tolika lidí v tomto státě. Rozhodnutím, které je přitom diskutabilní a jen těžko vysvětlitelné. Jak může instituce, která úspěšně akumuluje ztráty v řadu desítek miliard, určovat proboha situaci nás všech??

8.11.2013 v 9:26 | Karma: 31,46 | Přečteno: 1443x | Diskuse| Ostatní

Rostislav Siksta

Je nutné zvýšit daně!

"Bez výraznějšího zvýšení daní není možné snížit deficit rozpočtu" - předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. A právě proto ČSSD volit zásadně nebudu, byť mi to je platné asi jako mrtvému kabát, protože s největší pravděpodobností vyhrají volby a ovládnou tak celou republiku, jakoby nestačilo, že už teď mají na většině míst města a kraje pod svým vedením.

18.10.2013 v 9:58 | Karma: 25,51 | Přečteno: 802x | Diskuse| Politika

Rostislav Siksta

My nic, my muzikanti

Je otřesné sledovat, jak se premiér Nečas dušuje tím, že o ničem nevěděl a není důvod odstupovat. Vrcholní politici koalice jej podporují a to, o co v nejbližších dnech půjde, bude názor soudu na to, zda tzv. trafiky pro rebely jsou korupcí nebo ne. I kdyby nebyly, není dost důvodů pro to, aby náš oblíbený Péťa přijal minimální morální odpovědnost, kterou měl přijmout už dávno?

15.6.2013 v 9:08 | Karma: 32,80 | Přečteno: 1138x | Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik