Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Martin V2

7. 1. 2012 10:17
Pořekadlo

Z mladého vola časem bude starý vůl.

Bohužel, žádná katarze se nekoná a když se ke stří lidé mění, tak k horšímu.

0 0
možnosti

StandaT

11. 12. 2011 0:43
Napsal jste to hezky, mladý muži,

Napsal jste to hezky, mladý muži, ale v tom hlavním se mýlíte. Úcta,  to je o výchově. A výchova, to je o rodině. To, o čem píšete, to je o selhání rodiny, ne o selhání společnosti.

Nemyslím si, že by mladí ubližovali starým nějak více, než si ubližují staří mezi sebou. Generační pohled považuji za příliš povrchní - ale budiž, pokud nebude Váš text vnímán jako informační ale jako apel či agitka.

Dále si nemyslím, že by to před dvaceti lety bylo lepší. Před dvaceti léty, stejně jako před třiceti, byla v novinách rubrika nazvaná Černá kronika. Byl to krátký sloupeček pěti až deseti kriminálních  zpráv a to bylo vše. Dneska jsou negativní víceméně celé noviny. Jinými slovy - dnes jsme jinak informováni o dění kolem sebe, nikoliv že by se naše společnost  nějak zásadně změnila. Krom toho, také padla nějaká tabu. Třeba to o domácím násilí, které bylo dříve popíráno, neb se  do informování o socialistické společnosti nehodilo.

1 0
možnosti

captain cook

11. 12. 2011 7:07
Re: Napsal jste to hezky, mladý muži,

ano, totalitni Cerna kronika byla hlavne o smelinarich, kteri okradali socijaaalisticke hospodarstvi nebo ridicich nedodrzujicich pravidla, sem-tam o nejake vedouci delikatesu v samosce kterak udelala manko nebo sidila na vaze, v mene pripadech o uhlirich sididcich na vaze(ti meli ke svindlovani lepsi organizaci)

0 0
možnosti

carolusI

10. 12. 2011 22:54
Pro mnoho lidí se stalo modlou zlaté tele

A podle toho se také  chovají jako telata. Život je ztrestá až v padesáti přijdou o práci, případně jejich úspěšná firma zkrachuje. Pak se z nich stane odpad a přítěž pro jejich vlastní děti, protože ty děti si budou dobře pamatovat jaké názory jim rodičové vštěpovali. Každý kdo zapomíná na slušnost a lidskost, se dočká nelidského tresu.

0 0
možnosti

Old Nord

10. 12. 2011 20:12
Mladej nezná sveta? :-)

Viete čo to je domov dôchodcov?

Pomsta za jasle!!

Jasné, je to fór. Kus pravdy však v sebe nesie :-)

A nádherné slová profesora Švejcara (Kreslo pre hosťa) sa rozplynuli v naháňačkách za úspechom, za mamonou.... 

Pre zábudlivých: prof. MUDr. Josef Švejcar, DrSc. /20. května 1897 Praha - 30. ledna 1997 Praha/ významný český pediatr, skutočný Pán doktor.

0 0
možnosti

bojovnik2

10. 12. 2011 14:33
Toto všechno je důsledkem toho,

že společnost a její žebříček hodnot formují ti nejsprostější zlodějíčkové a podvodníci, kteří se kdy dostali k moci, bolestně jsem se dopracoval k poznání, že demokracie je podvod a nástroj sloužící k tomu, aby tato zběř byla nepostižitelná a chráněna před trestem.

0 0
možnosti

Camino.

10. 12. 2011 19:12
Re: Toto všechno je důsledkem toho,

Mohu Vas ujistit, ze tomu tak neni nikde jinde na svete, opet jsme v necem prvniR^

0 0
možnosti

bojovnik2

10. 12. 2011 14:26
Toto všechno je důsledke

0 0
možnosti

Lenka S.

10. 12. 2011 13:17
Nesouhlasím..

S tím, že si člověk automaticky zaslouží úctu pouze na základě skutečnosti, že dosáhnul určitého věku..Není to žádná zásluha a nikomu to neslouží ke cti samo o sobě..Když požaduji od okolí úctu a slušné chování tak také nejdřív musím být sám úctivý a chovat se slušně. Také není pravdou, že si všechno odnáší jen chudáci senioří-hrubiání se utrhují a útočí na -mladé -staré-muže-ženy-děti dle toho co jim přijde pod ruku, když na přechodu auto s neurvalcem neubrzdí před mladým mužem a ten vyběhne a začne na něj řvát nikdo se nepozastavuje, protože se nad mladým mužem nevznáší onen opar zranitelnosti / byť to , že je mladému muži 35 neznamené, že je vyloučeno, že sotva vidí, má roztroušenou sklerózu, protetickou nohu,pokročilou artrózu, neslyší, případně všechno dohromady/  tudíž je to "normálka". ..Je třeba vážit si bez rozdílu každého kdo si to zaslouží, ne každého komu bylo dáno dožít se důchodcovského věku..

4 0
možnosti

fr-mottl

10. 12. 2011 13:34
Re: Nesouhlasím..

je to hezky napsano a kdyz vidim , ze to dokonce napsala zenska, tak si hned rikam, jak takova asi vypada - to je urcite takovy nas muzsky reflex, ze zpozornime, kdyz nejaka zena vypada inteligentne.

Ale dost chvaly, musim to trochu poopravit. Ta ucta ke stari je v nas z dusledku vyvoje lidstva, protoze statisticky to zatim tak bylo, ze nekdo stary patrne 100% vychoval deti a tim splatil zpet to, co do nej opet investovali rodice. A tato vychova deti, ktera je skoro 'nadlidskym' vykonem , ta skutecnost, ze ten nekdo 'patren ze 100% splatil, splnil' nas privadi k romu, ze mame k tomu vykonu uctu. Ten stary to skutecne dokazal. Pred tim se sklanime, pred tim mame tu uctu. Nekdo mlady, neslysici, s protetickou nohou na prechodu  toto jeste proste splnit nemohl

2 0
možnosti

aroneček

10. 12. 2011 13:16
Hezky napsáno,ale bohužel i pravdivě.

Je mi taky podivně,když vidím ty pošklebky madých holek a kluků vůči starým lidem a ani se nedivím,když v návalu bezmocnosti a vzteku přetáhne toho mladého holomka holí,což by vlastně měli dělat rodiče této skupinše Mádlů a Issové.

3 0
možnosti

3lipy

10. 12. 2011 14:16
Re: Hezky napsáno,ale bohužel i pravdivě.

;-D

0 0
možnosti

bofums

10. 12. 2011 13:11
Slušní senioři si mohou říct-

I vy, hulváti nižších věkových kategorií- se jednou dožijete toho, že budete mladým na obtíž! Kéž byste se toho

dožili a v honbě za  ˇživotem " jste neskončili někde ve vraku svého " ferrari ". Kéž  se i vy dožijete doby,kdy

budete staří! Co s vámi udělají vaši potomci, pokud ve vás najdou své vzory?? To je ve hvězdách!!

1 0
možnosti

3lipy

10. 12. 2011 14:15
Re: Slušní senioři si mohou říct-

Mladí dneska? Po nás potopa!

0 0
možnosti

PeTaX

10. 12. 2011 12:46
A přitom by stačilo,

kdyby si uvědomili, že i oni sami budou jednou staří, nemocní, dezorientovaní a pomalí. Jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá.

2 0
možnosti

PeTaX

10. 12. 2011 12:52
Re: A přitom by stačilo,

A vlastně i opačně. Jak se chovali ti staří, když ještě byli mladí?

• Obecně je to jen o mravnosti v sobě, bez ohledu na věk.

• A o vybíjení si vlastních frustrací na jiných.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS