Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jfb

10. 1. 2012 23:21
Ach jo

1) daň z finanční transakcí - je neuvěřitelný nesmysl, ze dvou důvodů. a) reálně to nebudou platit banky ze svého, ale klienti bank, defakto velmi zjednodušeně to bude druhá DPH, b) celý bankovní systém dnes stojí na nohou jen kvůli tomu, že sii banky půjčují denně neuvěřitelné objemy peněz, na pokrytí likvidity, na krátkodobé, i jednodenní a pod. úvěry. Tyto úvěry se tak prodraží a může to finanční systém celý zlikvidfovat. Otázka je, jestli by to nakonec nebylo lepší...

2) daňové ráje - co je to "daňový ráj"? Např. spousta firem utíká do takového Nizozemí, které je v EU a tímpádem máme smůlu. Nebylo by mnohem lepší se sami stát daňovým rájem a přitáhnout sem sídla takových firem jako VW, evropský Google, apod. ...

3) prakticky firmy s anonymními vlastníky jsou všechny AS. Jasně, mluví se o akciíích na doručitele, to je český fenomén, klidně se mohou zrušit, proč ne, ale vůbec nic to nevyřeší

0 0
možnosti
J

jfb

10. 1. 2012 23:21
Re: Ach jo

4) výdajové paušály se probrali již mnohokrát, je to věc, která přidělá jen práci účetním a finančním úřadům, ale reálně nic nevynese, jelikož paušály používají defakto jen opravdu malí OSVČ, kvůli hranici obratu na DPH, že sem tam i nějaká větší firma, to je opravdu výjimka.

Jinak obrecně souhlas části s úředníky a rozpočtovými pravidly....

0 0
možnosti
O

omnimor

10. 1. 2012 21:08
pěkný

a teď chci vědět, jak se naprosto demoralizovaný, zdegenerovaný a zdevastovaný stádo ovcí koukne na zoubek byť jedinýmu vlkovi?(na Vás se to samozřejmě nevztahuje, vy jste inteligentní a sebevědomí čtenáři idnesu) O to kouknutí se naposledy pokusili komouši, a jak to dopadlo.(tady určitě žádní komouši nejsou) No a to trpim iluzí, že R.U. a 1. republikoví boháči byli bohatí jen díky svým schopnostem atd. Jó, to byly časy. Ale, přes to všechno věřím, že to JDE!

0 0
možnosti
JC

Mr-Rubikon

10. 1. 2012 11:08
Horší je zhoršování podmínek pro podnikání

Nebezpečnější než zhoršení podmínek pro nakupování a bydlení, jak zmiňuje autor, je zhoršování a komplikování podmínek pro podnikání. Pokud se našim politickým náčelníkům podaří vyhnat další významné (většinou zahraniční) zaměstnavatele i s jejich výrobními prostředky jinam, nebude už do cedníku co lít. A to nejde zdaleka jen o výši DPH.

0 0
možnosti
JB

majorBorovicka

10. 1. 2012 9:06
s těmi paušály je to prostě tak,

že kdo je nemá, tak je napadá, a kdo je má, tak je obhajuje. No, výhodné jsou, a šetří administrativu dost významně. Proto je řada živnostníků využívá, včetně mě. Ale že by jejich snížení přineslo něco významného do státní kasy, to je populistický blábol.

5 0
možnosti
MK

mašlomcha

9. 1. 2012 22:00
snaha byla, nicméně s úředníky na ministerstvu to asi nehne

autor by si měl uvědomit, čeho všeho jsou tamní lidé schopní. Například nechat  "kamarádovi" vymáhat státní dluh, za odměnu 95% z vymožené částky. Kamarád úkol splnil a peníze inkasoval tak, že částku "našel" na účtě ČSOB, kde penize už dávno "ležely".  Takže nedělejme si žádné iluze! Tenkrát to bylo za ministrování nějakého Sobotky a šlo o dluh Peru. Teď se o tom hodně psalo, že nějakého bývalého úředníka do toho namočeného chytili.

Někde jsem četl, že by pomohla jedině totální výměna celého osazenstva ministerstva financí, a že by to přišlo tak na dvě miliardy korun - audity - odstupné - platy nových atd. Možná by to byly nejlépe investované milardy. Takhle tam může přijít sebelepší ministr - politická osoba - ale s tím osazenstvem toho moc nezmůže.

Na Slovensku to svého času dobře udělal Mikloš:  začal auditem, který tam nenechal kámen na kameni.  Tenkrát to Slováci dobře rozjeli a doběhli, co se dalo. No a u nás jsme měli nosánky nahoru a na MF chlívek.

1 0
možnosti
PP

Rafaelou

9. 1. 2012 19:48
karma

R^

0 0
možnosti
RP

Bellis

9. 1. 2012 10:20
karma

R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
LH

Polární_Punťa

8. 1. 2012 12:12
Velevážený pane

výdajové paušály v této výši zavedla Paroubkova vláda. Zrušení paušálu, ale žádné příjmy do státní kasy nepřinese. Na to dám krk. A pokud chcete zrušit paušákly musíte prvně zrušit superhrubou mzdu, tak aby si žinostníci mohli zdravotní a sociální odečíst od základu daně.

0 0
možnosti
MK

mozek2009

9. 1. 2012 8:55
Re: Velevážený pane

Paušály byly sice zavedeny kvůli zjednodušení vedení účetnictví, ale ne proto, aby se platili nižší daně. Paušály zůstat mohou, ale měly by zhruba odpovídat běžně vedenému účetnictví, což v současnosti rozhodně neplatí. Kalouskova superhrubá mzda už zrušena byla.

0 0
možnosti
K

kion121

8. 1. 2012 0:15
Není co dodat

R^

0 0
možnosti
S

sysel06

7. 1. 2012 16:36
V EU má 26 států ze 27 DPH pro potraviny a knihy sazbu nižší

... a jen jeden stát má sazbu sjednocenou - bohaté Dánsko.

Nesuhlasim s tymto tvrdenim.

Slovensko je jeden zo statov EU a DPH na potraviny a knihy ma tiez zjednotenu a je to 20%. Ak sa nemylim, je to viac ako sadzba DPH v Ceskej republike. V Madarsku ako dalsom clesnkom state EU je DPH este vyssia.

0 0
možnosti
RS

autor_tohoto_blogu

8. 1. 2012 6:47
Re: V EU má 26 států ze 27 DPH pro potraviny a knihy sazbu nižší

Nesmysl. Mýlíte se. Bydlíte tam vůbec?

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik