Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JaKRako

1. 11. 2012 9:09
Autore

Vy jste tedy opravdu exot non plus ultra.

A nemyslete si že nemáte nic společného s Bohem, Kristus umřel i za vás! A máte před Bohem vlastní zodpovědnost za svůj život, jednou se mu budete zodpovídat.

3 0
možnosti

Panečku, to je teda smršť. Nepřejte jiným peklo, pane JakRako. Dopřejte člověku, aby mohl říct svůj názor a nevnucujte mu hned ten svůj. Existují i lidé, kteří si myslí, že příběh o Ježíšovi je jen pohádka. Buďte tedy křesťan a buďte k těmto lidem tolerantní. Peklo neexistuje, peklo si nosíme ve svých hlavách už tady na zemi. Peklo si nosíte ve své hlavě, když ostatní (i sebe) neustále soudíte a odsuzujete, nesnášíte a opovrhujete jimi.

0 0
možnosti
Foto
Člověče

vy máte ale naivní názory 8-o.

nevyčítám vám historické omyly, ale především naprostou netoleracni k věřícím lidem, pro které jsou kostely a církve důležíté....

Vám zřejmě naprosto chybí schopnost empatie.

A samozřejmě pouze a jen vaše názory jsou ty správné a pravdivé, ostatní na názor odlišný právo nemají a vyzýváte aby se jim zrušily církve a kostely, hmmm;-DRv

1 0
možnosti

Po přečtení Vašeho příspěvku jsem si celý blog přečetl ještě jednou, abych našel tu Vámi zmiňovanou netoleranci k věřícím lidem. Ale bohužel, nikde jsem jí neviděl. Dokonce ani ty historické omyly, které popisujete - prostě blog je jen jeden z názorů a rozhodně není tak špatný, jak tu vy píšete. Autor nikde netvrdí, že jen jeho názor je ten správný a Vy jste si udělal falešnou domněnku, té jste se chytil, ročililo Vás to a nakonec jste vyplivnul tento jed na papír (tedy elektronický papír)

Můj skromný názor je, že církev stojí za spoustou opravdových špatností v historii lidstva. Církev nemá NIC společného s vírou. Církev je ve sutečnosti parazit na víře, kterou představoval Ježíš. Církev je mocenská organizace, je to klika, která v minulosti měla mnohem větší sílu, než má dnes (díky Bohu za to!)

0 0
možnosti

VN63

30. 10. 2012 20:57
Buďme spravedliví, zrušme také stadiony a profi sport,

který se sportem nemá nic společného. Jsou to pouze gladiátorské hry, které odčerpávají zbytečně mnoho peněz, které se dají využít daleko účelněji. A silní sportovci půjdou zdvihat a přenášet ležící pacienty do nemocnic a domovů důchodců.

3 0
možnosti

Amáálie

30. 10. 2012 17:29
Nevím, proč jsem si vzpomněla,

jak v dřívějších letech musely být ústavy pro postižené umísťovány někde bokem, aby je nebylo příliš vidět. Možná aby pohled na utrpení neublížil "normálním" lidem. Myslím, že takhle život nefunguje...

2 0
možnosti

Levicovy.Pravnik

30. 10. 2012 17:24
Kostely bych ještě nechal

je to přece jen naše historie.

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

30. 10. 2012 14:05
To, že něco nemáte rád ještě neznamená,

že se to musí zrušit. Leda by to bylo vaše a měl jste to v bytě nebo na zahradě. Nejste v té krajině sám, pane.

4 0
možnosti

Astaroth

30. 10. 2012 11:32
a co pamatkova hodnota?

Nejen kostelu, ale i ruznych polorozpadlych klasteru, hospodarskych staveni patricich k nim, spycharu, historickych pivovaru atd. Jsou to vetsinou kvalitni kamenne stavby, staci je dospravit a jsou jako nove, oproti modernistickym uchylkam, jez jsme zde nuceni trpet je to balsam na dusi.

0 0
možnosti

Paveljan

30. 10. 2012 11:42
Re: a co pamatkova hodnota?

Unik Vám jeden detail: nemáte na to prachy. To je ale dneska rozšířený postoj: nejsnadněji se buduje za cizí peníze. Kdyby to šlo z Vaší kešeně, tak to bude jiná. Ty opravy a rekonstrukce nejsou tak jak říkáte, podívejte se na pár realizací, jsou to neskutečné balíky peněz. Vybral bych pár objektů a ty bych zušlechtil. Ty ostatní - pokud pro ně není uplatnění, bych nechal spadnout.

4 0
možnosti

IoannesBaptist

30. 10. 2012 11:22
Vidíte,

kam až může klesnout vzdělanost a duchovní úroveň národa za pár let "převýchovy"? Autorovi to nevyčítám, věřím, že to myslí poctivě, jen mě jímá hrůza nad tím, jak snadno se prakticky jen přes dvě generace ztratí vnímání hodnot. S takovýmhle materiálem opravdu budoucnost nemáme.

5 0
možnosti

Ottis300

30. 10. 2012 11:27
Re: Vidíte,

Myšlenka poctivá, provedení totalitní. Závěr?

1 0
možnosti

xychteen

30. 10. 2012 11:05
Už tu byl pan Oulický?

:-)

2 0
možnosti

strycek-Joe LLC

30. 10. 2012 9:40
docela vtipné

vtipné řešení

1 1
možnosti

plusminus

30. 10. 2012 10:17
Re: docela vtipné

jasně, vám, lidem jiného ražení byly vždycky k smíchu věci nad kterými se ostatním lidem chtělo zvracet

4 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik