Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vláda tohle, vláda támhleto. A pečení holuby furt nikde ;-O

0 2
možnosti

Vzpomínáte na to pohádkové "bez práce nejsou koláče" ?

Naši politici nám ukazují, že bez práce jsou právě ty nejsladší a největší koláče...

1 0
možnosti

Souhlasím. Škoda, že nemůžu dát karmu víckrát. R^

5 1
možnosti

Pro velky uspech u cenzora, opakuji (asi byl z Prahy):

Nejak nechapu ten venkov mimo Prahu. Neodrazi to realitu. Po cele CR mame spoustu mest a kolem nich venkov. Akorat na zapade CR je jedna oblast, pojmenovana Praha, kde se soustredi troubove, co si mysli, ze to je jinak. Jeden z nich napsal tento clanek. Souhlasit se da jen s tim absurdnim zvysovanim DPH. Bulhari a elektrina je jina story, to zase autor micha hrusky a jabka.

0 6
možnosti

P73e48t80r 58S75k15á65c14e90l

24. 2. 2013 23:56

Dal jsem karmu. Ale vzhledem k mládí autora omlouvám jeho nesprávný závěr plynoucí z poslední věty. Totiž:

"Jen u nás, ať se děje cokoliv, už od Bílé hory si necháme vše líbit."

Nenechávali jsme si a ani nenecháme si nic líbit. Poučili jsme se již z chování našich tzv. "spojenců", kteří nás v r.1938 a opět v r.1968 hodili přes palubu. Moc se jim líbila i "železná opona".Karma našeho národa je vynikající, zkušeností máme habaděj. 300 roků po Bílé hoře naši předkové žili na dědinách (tohle moravské označení obcí se ve školách nenosí) a žili tam v souladu s přírodou! Tak důsledně v dědinkách žili, že neztratili svůj rodný jazyk a dokonce uchovávali a rozvíjeli svoji kulturu. Např. jen která vojska Evropy či světa v našich krajinách za posledních 2 tisíce roků nebojovala? Nejen proto se budeme mít líp. Více viz kniha dr.Staňka "Falzifikátoři a falzifikace českých dějin", k objednání na http://www.agapebrno.cz  R^

1 0
možnosti

tato vlada neni pravicova. ted je to rozdeleno trochu jinak.vlada levice (i v zajmu sveho dalsiho volebniho vitezstvi) uzakoni vysokemandatorni vydaje, ktere se samozrejme vetsine obcanu libi a po jejich nastavenije tezke je snizovat. bohuzel jejich pokryti je mozne jen s pomoci neustalehozadluzovani (protoze korupci ocividne neumi ci nechce potlacit levice ani pseudopravice).pokud se po levici k vlade dostane pomoci nejake krehke vetsiny pseudopravice,zbytnele socialni vydaje zrusit nemuze (to vetsinou neprojde pres nektere clenykoalice), takze aby alespon zpomalila zadluzovani, zvysuje dane svym volicumaby bylo volicum levice z ceho vyplacet davky.

takze to vypada, ze lepsi by bylo rust zadluzeni nebrzdit a pred nevyhnutelnymbankrotem si jeste poradne uzit.

1 0
možnosti

Když uvážíme, že v roce 2011 se na důchodech vyplatilo o 20 mld. víc než se na ně vybralo a že dle Transparency International vykradou politici se svými kámoši ročně z rozpočtu 100 mld., nemám pocit, že hlavní problém jsou sociální výdaje, ale zlodějina vládnoucích lumpů.

V minulých letech došlo ke snížení daně ze zisku u firem o 20 %-ních bodů celkem. No a kde už chcete peníze do rozpočtu vzít jinde, než že o ně orvete své občany a protože na to jdeme nepřímými a degresivními daněmi, orveme nejvíc ty nejchudší.

Nevím o tom, že by se to občanům líbilo.

9 0
možnosti

J71a41n 42D58r89t41i36n43a

23. 2. 2013 20:32

V průšvihu není jen Česká republika, v průšvihu je téměř cela Evropa. Když stoupá nezaměstnanost v celé EU, tak se to u tak proexportně zaměřené ekonomiky jako je ta naše musí projevit, s tím neudělá nic ani ta nejgeniálnější vláda. Potřeboval jsem instalatéra a topenáře - trvalo mi rok než jsem je sehnal. Firmu na přestavbu dílny jsem sháněl více než dva roky. Brečíte nad nezaměstnaností - ale když jsem šel včera z práce, tak na nástěnce visela nabídka jedenácti volných pozic na které nemůžeme sehnat lidi (jde o kvalifikovaná a velmi dobře placená místa z oboru strojařiny, elektroniky a IT). Já nepopírám že je tu korupce a spousta zlodějů - ale vy si opravdu myslíte že se to zlepší když bude u moci ČSSD s KSČM ?? . Nadáváte na vládu a já se Vám nedivím, i já na ni nadávám - ale nepamatuji si že by dříve tolik grázlů z vysokých pater končilo u soudu a za katrem. Já bych mladým (a Vy jako mladý vypadáte) doporučoval vystudovat (nebo se vyučit) něco pořádného, o co je zájem - a pak se nebudete bát o práci. Vím že každý studovat nemůže, ale alespoň se sníží počet těch z nastavenou dlaní. Nenadával bych jen na blogu nebo v hospodě, ale tvrdě bych šel po špatnostech ve svém okolí - těžko ovlivníte ministerstvo financí, ale špatnosti či bordel v obci nebo ve firmě ovlivnit můžete. Ale jak ty mladé poslouchám, tak se bojím že si zase budou muset vymáchat "rypáky" v nějakých totalitních sračkách. A ta DPH - je špatná, ale mnohem spravedlivější než daň z příjmu - teď je alespoň nějaká spravedlnost protože není progrese, ale bojím se že to dlouho nevydrží.

1 6
možnosti

Snad naopak, ne?

DPH je svinská daň, protože je degresivní - nejvíc postihne chudé a prakticky vůbec bohaté. Ale vláda ji má ráda, protože se snadno vybírá - není před ní úniku, ledaže se půjdeme pást.

10 1
možnosti

Nic proti daním. když platím daně, mohu od státu něco požadovat. Minimálně funkční státní správu, silnice a infrastrukturu, minimální korupci.

Naše daňové zatížení není v evropském kontextu nijak mimořádné, ale ta protihodnota za mnoho nestojí.

Další věcí je, jak se rozpočet naplní. Pokud snížím přímé a progresivní daně (abych slovy pana ministra "netrestal úspěšné"), a v minulých letech došlo v EU (nejen u nás) k bezprecedentnímu snížení přímých daní u firem o 20%-ních bodů, má to i rub, o kterém už se ale nemluví.

Musím pro naplnění rozpočtu zvýšit nepřímé a degresivní daně (DPH, spotřební daně, nebo dokonce zvěrskou "daň z hlavy", která její konstruktérce Thatcherové po zásluze zlomila politický vaz) a potrestat tedy chudé.

DPH je svinská daň, protože se jí nedá vyhnout (a proto se vládě tak líbí) - ledaže se půjdu pást - a nejvíc postihne občany s nízkými příjmy.

Bude zřejmě nezbytné začít alespoň v rámci EU diskusi o minimální firemní dani a snížit tak současný daňový dumping. Globálně je nutné zrušit daňové ráje, protože ty představují nekalou konkurenci státům, které usilují o to, aby firma platila daně tam, kde tvoří zisk a nemusely tolik zdaňovat vlastní občany.

7 0
možnosti

Stante se platcem DPH a DPH se vyhnete. Stat vam DPH bude vracet.

0 0
možnosti

Člověče, kde jste přišel na to, že jakákoliv vláda bere ohledy na své živitele, tedy daňové poplatníky, potažmo všechny občany. Je jen naší vlastní hloupostí, že takovýmto dáváme ve volbách hlas a stále věříe jejich předvolebním slibům. Naše  současná vláda popudila naprosto všechny, zaměstnavatele zvýšením firemních daní, které by v podstatě neměly existovat jelikož stát za vybrané peníze těmto firmám neposkytuje žádný adekvátní servis, platbou DPH z nezaplacených faktur, bujením státního aparátu a džungle zákonů, živnostníky hrozbami odejmutí nákladových paušálů, zaměstnance v návaznosti na výše zíměné, stagnací platů a to ještě když jde dobře. Začínají reptat i důchodci. Kdo si nestěžuje jsou čistí příjemci veřejných prostředků cigány počínaje, přes různé neziskovky, charity, státní fondy a agentury, obecní i státní úřednictvo až po soudnictví, státní zastupitelství, parlament konče presidentskou kanceláří. Proto je Praha městem a zbytek, tedy živitelé, venkovem. Toto jsme tady již za feudalismu měli, ale tehdá brali jen 10%. Jsem pouze kuchyňský ekonom, ale uškrcením podnikatelské sféry ve prospěch byrokracie ještě žádná prosperita nevznikla a nevznikne ani teď.

6 0
možnosti

Vláda počítala, že si lidé jako vždy půjčí další peníze a budou nadále utrácet...

2 0
možnosti

A to se prave prepocitala :-)

3 0
možnosti

za vlády ČSSD a 6% růstu HDP byla nezaměstnanost 10,8%, tedy skoro jako dnes....a nějak socani kvůli tomu neřvali a jen povídali jak s ní zatočí ...

P.S. nejmenší nezaměstnanost byla cca 7%, takže ...rozdíl oproti dnes je cca 3% ??

0 6
možnosti

A zrovna ty několikrát zmiňované pleny jsou výsledkem přístupových jednání při vstupu do EU a ke kterému jsme se už před lety zavázali (resp.dostali jsme na ně výjimku). Přístupová jednání vedla ČSSD.

0 4
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik