Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Člověče, kde jste přišel na to, že jakákoliv vláda bere ohledy na své živitele, tedy daňové poplatníky, potažmo všechny občany. Je jen naší vlastní hloupostí, že takovýmto dáváme ve volbách hlas a stále věříe jejich předvolebním slibům. Naše  současná vláda popudila naprosto všechny, zaměstnavatele zvýšením firemních daní, které by v podstatě neměly existovat jelikož stát za vybrané peníze těmto firmám neposkytuje žádný adekvátní servis, platbou DPH z nezaplacených faktur, bujením státního aparátu a džungle zákonů, živnostníky hrozbami odejmutí nákladových paušálů, zaměstnance v návaznosti na výše zíměné, stagnací platů a to ještě když jde dobře. Začínají reptat i důchodci. Kdo si nestěžuje jsou čistí příjemci veřejných prostředků cigány počínaje, přes různé neziskovky, charity, státní fondy a agentury, obecní i státní úřednictvo až po soudnictví, státní zastupitelství, parlament konče presidentskou kanceláří. Proto je Praha městem a zbytek, tedy živitelé, venkovem. Toto jsme tady již za feudalismu měli, ale tehdá brali jen 10%. Jsem pouze kuchyňský ekonom, ale uškrcením podnikatelské sféry ve prospěch byrokracie ještě žádná prosperita nevznikla a nevznikne ani teď.

6 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik