Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Příteli, přečtěte si dějiny státu Izrael a pak se  k tomu vašemu blogu vyjádřete. Všechno je jinak jak řekl jednou jeden moudrý rabín.

3 1
možnosti

Podle pana hraběte autorem toho výroku je nějaký jeho předek.

0 0
možnosti
MK

Díváte se na celou věc velmi realisticky, karma R^

0 4
možnosti
AP

Zapoměl jste na jednu drobnost. Židé nic nedostali, židé si tu půdu poctivě koupili.

3 1
možnosti
MK

Možná si něco koupili, ale stejně zůstala na území dnešního Izraele spousta půdy palestinských Arabů, která byla následně zkonfiskována.

0 2
možnosti

Je to sice kapánek zjednodušené, ale v podstatě máte pravdu. Ale také platí, že Plán OSN byl naprosto realistický, předpokládal vytvoření celní unie. Respektive takto, jeho realizace nebyla zajištěna mocensky. OSN nedokázalo jeho realizaci si vynutit.

1 3
možnosti
Foto

Židé dle OSN  dostali z Palestinského území 12, 3 procenta území, které ze 70 procent tvořila polopoušť. Arabům připadlo 86, 2 procent území Palestiny. Přesto 19 zemí združených do Ligy arabských zemí návrh na rozdělení Palestiny odmítlo a odmítlo vytvořit na tomto území svůj vlastní stát. Židé to přijali i když to pro ně bylo krajné nevýhodné území široké 20 km a těžko obhajitelné. Jinak se jednalo o území řídce obydlené které se začalo osidlovat v 19 století jak Židy, tak i  Araby, kteří na území přicházeli zejména v době Britského mandátu jak námezdní dělníci.  Arabové žijící ve státě Izrael mají víc práv a svobod než v jiných Arabských státech. Mohu být voleni i do parlamentu. Za zabíjení v Palestině mohou zejména Arabské země, které podporují Hamas, ale nikoliv OSN.

4 1
možnosti

Divil bych se, kdyby do hamasu některá arabská země lifrovala nějaký ten peníz.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik