Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gašpo

20. 8. 2010 15:39
Ak si palestínci vyhlásia svoj štát...

...celkom sa obávam čo z toho vznikne. Jedno veľké ghetto, ktoré sa neobíde bez humanitárnej pomoci. Tá pomoc bude zase ťahanie peňazí z vreciek daňových poplatníkov nemuslimských zemí a teda neveriacich psov.

Ale pán je "aktivista" a okrádanie "bohatých" považuje za správny triedny boj, že?

0 0
možnosti
C

certik_bertik

20. 8. 2010 15:04
tedy

pane autore vy muslimové se ale rychle množíte, ještě nedávno se počet muslimů odhadoval na 1,2 mld kousků a dneska už 2 mld

0 0
možnosti
JN

Jan Nepomuk

20. 8. 2010 14:46
Dobrá úmysl, ale špatná rešerše.

1. Palestinský stát nevznikl, ne protože by to svět neumožnil, ale protože Palestinci stát nevyhlásili, na rozdíl od Izraele. Pro ně byla myšlenka dvou států a priori nepřijatelná. Muselo uplynout mnoho let, než se Palestinci (alespoň ta rozumná většina) s existencí Izraele smířili. Takže říci, že "Palestinci stát nedostali" svědčí o zásadním nepochopení historie.

2. "krvavý masakr aktivistů" je přesně ten způsob zkreslování, který tu sám kritizujete. Míroví aktivisté neútočí na vojáky tyčemi, noži a zápalnými láhvemi. To je axiom, sama podstata legality pojmu "mírový aktivista". Jinak by se za mírového aktivistu prohlašoval každý chuligán.

Ale jinak bod za dobrý úmysl.

:-)

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VIII.

20. 8. 2010 14:43
blablabla bla bla

Tož asi tak, co se týče historických faktů.

.

Úplně ale opomíjíte fakt, že jde v první řadě o náboženský konflikt. Jde o jedno místo, které je posvátné pro 3 různá náboženství - o Jeruzalém a okolí. Náboženství tady bylo mnohem dříve než vznikla etnika (Palestinci) nebo než se sem dostala (návrat Židů od začátku 20. stol.).

.

Ten konflikt se nepodaří vyřešit do té doby, dokud se náboženství nenaučí žít vedle sebe. Vzhledem k tomu, že jsou zde, vedle sebe, přítomny více než 1300 let, je 62 let moderních dějin jen "plivanec do rybníka".

0 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

20. 8. 2010 14:37
Autore,pravděpodobně vám uniklo,

že Palestinci svůj stát mohli dávno mít.Nejsou toho buď schopni nebo nechtějí a tento stav jim vyhovuje. Nevím, z jakých pramenů jste čerpal nebo jste si to vycucal z prstu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik