Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AZI

adminošašek z Indie

28. 8. 2011 15:19
Řeknu to takhle, je to moudrost slyšená od předků:

Nechej Cikánovi kus lesa plný soušek a dej mu do ruky pilu. Stejně zajde zimou.

1 0
možnosti
K

klapzubova

28. 8. 2011 16:48
Re: Řeknu to takhle, je to moudrost slyšená od předků:

Ale ryby se už chytat naučili;-D

0 0
možnosti
MR

rodd

28. 8. 2011 15:02
Spíše oddělit

ty rodiny jejíž děti pomalu živí ulice a přestěhovat je do jiné části kraje a zajistit jim něco jako opatrovníka jež by dohlížel na dvě tři rodiny obdobně jako dříve stařešina či cikánský baron. Ale žádný veřejný ochránce práv, ale člověk jež si umí získat respekt a umí zvolit vhodné prostředky při řešení krizí. Zde mít i možnost bez postihu použít i rákosku ... .  Hlavní brzda je v dnešní době především falešný EU humanizmus jež nerespektuje různé potřeby a projevy etnik, a nahlíží na lidi s ideály odtrženými od reality jakého si duševního člověka jež pomíjí svoji přirozenou stránku a chování, která je mnohdy silnější ... .  Není to jen o cikánech ale i o našem etniku, kdy dětem necháváme volnou ruku ve výchově tak aby se jim správně formovala osobnost, a pak se z nich starají tyrani ve školách a násilníci v dospělosti.

0 0
možnosti

Ormir

28. 8. 2011 14:57
Muslimům Kosovo, cikánům Šluknovsko

Ne ! barbarům nesmíme ustupovat, musíme se bránit nebo přijde náš konec. Vláda by měla urychleně jednat a změnit zákony tak, aby už nebylo výhodné rodit děti kvůli dávkám. Okamžitě zarazit příliv státních peněz etnospolkům, které profitují s toho, že situace se neřeší a ani není v jejich zájmu něco vyřešit protože by o tyto příjmy přišli. Posílit kontroly sociálních pracovníků - nechodí děti do školy, hrají-li v hernách - okamžitě zastavit na půl roku dávky. A samozřejmě posílit policii - nulová tolerance, vše trestat okamžite - rychlosoudce, basa ještě ten den.

1 0
možnosti
M

Míra4.1

28. 8. 2011 19:27
Re: Muslimům Kosovo, cikánům Šluknovsko

R^

0 0
možnosti
PA

Podivný Atraktor

28. 8. 2011 14:30
o co jim chceš nechat

příště?8-o

0 0
možnosti
AB

grizzly9992004

28. 8. 2011 13:37
Severočeská cikánská republika?

Před lety jsem o něčem podobném mluvil v souvislosti s uznáním Kosova naší vládní garniturou. Bandy albánských kriminálníků a drogových dealerů, prezentované u nás jako "chudáci albánští běženci" de facto anektovali část srbského ůzemí, odkud vyštvali místní starousedlíky a vyhlásili nezávislé Kosovo. Tehdy jsem konstatoval, že něco podobného hrozí při hromadné migraci romů především ze Slovenska i v severních Čechách. Přijde mi ale úsměvné obětovat část našeho území na vyřešení tohoto problému. Romové seč nebudou snažit budovat něco jako vlastní stát, ale obratem rozprodají pozemky, tedy "své" území sudetským němcům a oédmigrují třeba do Mělníka a problém zůstane. To je totiž jejich mentalita. Ať si to území odkoupí nebo třeba jeho cenu odpracují (nepředstavitelná myšlenka!). Jestliže neustále dáváme tomuto etniku něco zdarma, berou to pak jako samozřejmost, ba naší povinnost a v tom je zakopán pes!

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

28. 8. 2011 13:43
Re: Severočeská cikánská republika?

zadna republika, nic vlastnit, rezervace je reseni. A cikani budou mit narok tam bydlet, pudu nikdy nebudou moc vlastnit.

1 0
možnosti
LS

Lesní sběř

28. 8. 2011 13:28
On to není v principu...

...špatný nápad, jen nevím, proč by toto etnikum mělo mít území právě u nás. Pokud už něco, tak kus Rumunska - tam přece historicky žili nejdéle.

-

Protože upřímně řečeno, mít za sousedy celý stát by bylo snad ještě horší, než mít za sousedy jednu rodinu. Dovedete si představit, jak by to Šluknovsko zplanýrovali? Lesy by dílem stopili, dílem prodali nastojato, s čističkami odpadních vod by si hlavu nelámali, odpadky by házeli přes hranice... 8-o

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

28. 8. 2011 13:39
Re: On to není v principu...

to se mylite, s rezervacemi v Kanade a USA je take castecne problem, ale je to mnohem jednoduseji resitelne.

Je treba se ovsem rozloucit s myslenkou, ze se nekam cikani zavrou do rezervace a ze o tom dal neuslysime. Ne, budou se dal platit socialni davky a kdyz spali les, tak budou dostavat halt drevo zadarmo. Je to vsechno jeste porad levnejsi!

Ale je treba pochopit: ZADARMO to nebude, zadarmo neni nic na svete, ani reseni cikanskych problemu.

0 0
možnosti
P

pěnice

28. 8. 2011 13:28
Nevím, jestli by to bylo dobré řešení.

Cikáni jsou jako kobylky,zničí všechno kolem a táhnou dál .Klidně by za čas okupovali další místa a my budeme utíkat???? Ne,ne,ne. Je na čase volit takové politiky, kteří ochrání slušné občany a ty, kteří se chovají jako sběř, tvrdě postihovat. Neobstojí kecy, že ti slušní cikáni na to doplatí. Slušné mezi sebe bílí dávno přijali a vnímají je jako normální slušné občany.To jen ta banda příživníků etnobyznysmenů straší. Protože z toho žijí, rozkrádají různé dotace a problém zůstává. Už dost.

0 0
možnosti
R

raks

28. 8. 2011 13:44
Re: Nevím, jestli by to bylo dobré řešení.

dost toho mají všichni. Ale tento stát si nemůže dovolit platit jednoho policistu na jednoho Roma a zbytku jeho početné  rodiny dávat sociální dávky. Co tento stát dokáže prakticky, vidíte na krocích zmocněnců. Ta dáma, jistě solitér ze skupiny těch nejlepších, se tam nebyla ani podívat. To je vše, co dokáže administrativa tohoto státu. Platit zbytečné organizace.

Ale tím se problém nevyřeší. Jako v šachu, obětovat figuru nebo území, a počkat na vhodnější dobu. Slušnost ještě nikdy  po dobrém nevyhrála. A nezapomeňte, že i Romové jsou voliči. Takže politická rerezentace bude pouze apelovat.

Lépe prodat co mám, a odstěhovat se, než zbytek života strávit v pekle.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

28. 8. 2011 13:25
a co takhle jim zaplatit aby se vratili do Indie?

Tim by se problem jednou provzdy vyresil ke spokojenosti obou stran. Oni by se vratili mezi sve, my bychom se nemuseli bat jejich kriminality a ta investice by se velmi rychle vratila.

Tim ze nekde vznikne slum ovladany zlocinem se toho moc nezlepsi, kriminalita se na hranicich toho slumu nezastavi.

1 0
možnosti
FM

fr-mottl

28. 8. 2011 13:30
Re: a co takhle jim zaplatit aby se vratili do Indie?

Indie je neprijme, lidi ma dost. Tohle jsou typicky ceske manyry, aby to nekdo resil za nas.

Jako Cech se stydim, ze ma mekdo takove nazory, je to nas problem a my si ho musime vyresit.

1 0
možnosti
RK

Fajny

28. 8. 2011 13:25
Velmi obsáhlý článek

Pokud je článek velmi obsáhlý, je jasné, že přemýšlíte nad tím, jak situci řešit nestandartně. Jenže to se řeší už asi 500 let. Situace se musí řešit standartně, to je celé. Mačeta = nejméně 20 let, ostatní " jejich " zločiny také, tak jako majorita. Žádné dávky, pouze poukaz na základní potraviny, dodržévání práva a povinnosti pro všechny. Já osobně bych povolil uzdu ochraně zdraví a majetku. Která skupina bude častěji umírat je asi jasné, ale je to svobodná volba.............

1 0
možnosti
R

raks

28. 8. 2011 13:15
ono to tak stejně dopadne

naši Romští spoluobčané si vezmou to, co budou potřebovat. Můj známý opouští svůj vlastní byt v brněnském Bronxu, jde do podnájmu. Už měl několikrát zapálené dveře a bojí se chodit domů. Nikdo mu nedá ani korunu. PČR s tím nemůže nic dělat.  Kdyby sáhnul po zbrani, jde sedět. A pokud ne, zbylá smečka si jej stejně najde. Život a zdraví jsou mu milejší. Stejně tak se radši odstěhují starousedlíci ze Šluknovska, budou rádi, že jim někdo neusekl hlavu. Majetek je vedlejší. Je to jenom otázka času. Pan prezident by si s Romy mohl dát schůzku, a říct jim, jak je to od nich opravdu, ale opravdu ošklivé.:-/

1 0
možnosti
RS

autor_tohoto_blogu

28. 8. 2011 13:18
Re: ono to tak stejně dopadne

Právě, vypadá to tak, že se prostě nechytáme, takže preventivně jim dát kousek a důkladně ho zabezpečit... ale Izraelci takhle důkladně zabezpečili Palestince a jsou najednou zlí. Tak nevím. :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3344x
Kapitalismus se od socialismu liší v tom, že v kapitalismu vykořisťuje člověk člověka, zatímco v socialismu je tomu naopak :-/

Demokracie znamená poslouchat názory druhého a protichůdnými názory se vzájemně obohacovat. Demokracie nejsou ani totalitární nařízení vlády, ani nátlak odborů, ani diktát kapitálu, ani diktát pracujících.

Seznam rubrik